Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

DocentenClaudia van Dongen 
Vaste docent van de cursussen en workshops en organisator en begeleider van de cursusreizen.
Register-Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, Register Wijndocent en aanbevolen docent van de Wijnacademie en lid van het docentencorps van de Wijnacademie.
Lid van de landelijke examencommissie van de wijnexamens op niveau SDEN 2, 3 en 4.  

'Wijn heeft al sinds lange tijd mijn aandacht en interesse. In 1989 heb ik van een hobby mijn beroep kunnen maken en heb sindsdien als adviseur en inkoper bij verschillende bekende wijnimporteurs gewerkt. Vanaf 1993 geef ik tevens als onafhankelijk docent wijncursussen en trainingen. Op de Wijnacademie (Vinologenopleiding) geef ik de les 'Midden- en Zuid-Italië'.
Als wijnprofessional en inkoper heb ik ongelooflijk veel wijngebieden en wijnhuizen bezocht en ontelbare wijnen geproefd.
Jaarlijks ben ik gemiddeld 3 maanden op reis om inspiratie op te doen en om ontwikkelingen in de wijnwereld te volgen. Daarnaast bezoek ik de belangrijkste internationale wijnbeurzen. 
Ik geniet van lesgeven en inspireren en vind het heerlijk om de passie die ik voor wijn voel op u over te brengen!'Tim Monten
2e docent van de cursussen en vaste vervanger van Claudia.
Register-Vinoloog van de Wijnacademie, werkzaam als inkoper en adviseur bij Van Eyck Wijnkelders in Helmond.

'Ik weet het moment nog precies. Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. In een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees. Een veilingwijn uit Limoux. Een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht. Ik was van het ene op het andere moment liefhebber. Nog lang geen kenner natuurlijk, maar liefhebber. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen. Verschillende cursussen volgden en uiteindelijk ben ik de opleiding tot vinoloog in Maarn gaan volgen. In 2015 heb ik de opleiding afgerond.'


Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Twitter

Facebook

Nieuwsbrief