Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Wijncursussen en trainingen


Wijnadviesbureau Claudia van Dongen wil met haar wijncursussen, wijntrainingen, wijnproeverijen en wijnreizen  professionals en consumenten meer wegwijs maken in de uitgebreide wereld van wijn.

Wijn is een prachtig, uniek en levend product dat zich ieder jaar en op ieder moment weer anders presenteert. Door meer achtergronden van een wijn te kennen zal je hem ook beter kunnen beoordelen. Is de wijn representatief voor zijn herkomst, druivenras, vinificatiemethode, lagering, oogstjaar, etcetera? Achter iedere fles schuilt een heel verhaal en de bedoeling is dat de wijncursussen de aanzet geven om dat verhaal te gaan ontdekken.

Wijnadviesbureau Claudia van Dongen is onafhankelijk en verkoopt geen wijn. Dit betekent dat de te proeven wijnen direct van de producent, van de Nederlandse importeur of van de wijnhandel aangekocht worden. U proeft een grote variëteit aan wijnen uit alle wijnstreken van 5 tot 25 euro. Dit betekent een goede kwaliteit van kenmerkende en speciale wijnen, soms met een kritische kanttekening. Door in de wijncursus wijnen van verschillende importeurs te gebruiken krijgt u een goed beeld van wat er in Nederland te koop is.

Alle wijncursussen en thema-avonden worden ondersteund door een professionele PowerPoint-presentatie, waarin veel beeldmateriaal verwerkt is. 

Zie hier de cursusvoorwaarden.


Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Twitter

Facebook

Nieuwsbrief