Agenda

Winemakers dinner/ Workshop Wijn-Spijs


7 december 2018

De topcombi! Heerlijke Italiaanse gerechten van Etenswaar begeleid door wijnen die door top wijnmaker Dario Faccin besproken worden.
Claudia geeft als aanvang een uitleg over smaakprofielen en Wijn-Spijscombinaties. Tijdens de avond gaan we de combinaties steeds onder de loep nemen.

Dario Faccin is wijnmaker in Toscane. Hij maakt zowel fantastische Chianti Classico's als Vermentino en Morellino di Scanzano. Daarnaast is hij betrokken bij enkele familiehuizen in Lazio en Trento. Zijn basis is echter in Toscane, bij Tenuta Carobbio. Tenuta Carobbio is gelegen in het hart van het Chianti Classico gebied, aan de rand het stadje Panzano. Deze regio is al eeuwen lang beroemd om de wijnbouw. Dit is te danken aan de unieke combinatie van hooggelegen wijngaarden, de Galestro-bodem, heel veel zonne-uren en het fantastische microklimaat: warm en droog en met een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Het is niet voor niets dat ze de regio van Panzano Conca d'Oro - de gouden vallei - noemen.Kosten: 75 euro p.p.
Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Twitter

Facebook

Nieuwsbrief