Agenda

Masterclass Duitsland Lars Daniels MV


Datum
18 november 2020

Lars Daniels, Magister Vini (MV), Riesling Fellow en Senior Editor voor Perswijn praat ons tijdens deze Masterclass* bij over de ontwikkelingen in Duitsland anno 2020.
Uiteraard wordt het thema uitgediept tijdens een interessante proeverij.

Over Lars
Lars Daniëls, Magister Vini is gek van wijn en wil weten waarom een wijn goed is, waarom een wijn smaakt zoals hij smaakt. En dat ontdekt hij vooral door zijn herkomst te bezoeken, met zijn maker te praten, maar ook door veel te lezen over wijn. En de wijn aldus te leren begrijpen.

'De liefde voor wijn is mij niet met de paplepel ingegoten, maar wel de liefde voor de natuur. Die bracht mij als jong kind al naar wijngebieden als de Elzas, waar ik verliefd werd op wijn. Die liefde groeide gestaag gedurende mijn werk in de horeca in Utrecht en deed mij besluiten op mijn 30ste de overstap naar de wijnhandel te maken. In mijn 11 jaren in de wijnhandel deed ik niet alleen ervaring op in de wijnhandel, maar ik behaalde ook mijn diploma’s Vinoloog van de Wijnacademie en Magister Vini. 

Die diploma’s leidden tot werkzaamheden buiten de handel. Naast de wijnhandel ben ik al een aantal jaren actief als redacteur van Perswijn, met bijdragen aan het magazine en de website. En ik ben docent en lid van de examencommissie van de Vinolgenopleiding van de Wijnacademie. 

Nu heb ik deze activiteiten onder een dak gebracht in Wijn van Lars. Wijn van Lars verkoopt goede wijnen, die op positieve manier getypeerd worden door hun herkomst: terroirwijnen dus. 
En staat daarnaast voor wijnjournalistiek, en lesgeven en presentaties over wijn.

Kortom, wie betere wijn wil drinken en meer wil weten over wijn, wijn wil beleven in plaats van ‘gewoon’ drinken, moet bij mij zijn, Lars Daniëls, Magister Vini: Wijn van Lars. 
Welkom in een wereld van wijnbeleving!'


Kosten: 69 euro

*Masterclass in het kader van Wine2Move-on
Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Facebook

Nieuwsbrief