Agenda

Masterclass Barolo door Gabrielle Salvatore


Datum
Donderdag 5 maart 2020

Deze avond neemt Gabrielle je mee op reis, naar Piemonte, naar Barolo. Zeg je 'Barolo' dan zal menig wijnliefhebber klakken met de tong. Heerlijk. Eén van Italiaans beste en bekendste wijnen. Volgens de echte kenners natuurlijk. Je kunt je bijna niet indenken dat je ooit een 'Barolo' cadeau kreeg als je als je dolcetto of barbera kocht. Z'n carrière begon dan ook als een wat zoetige mousserende wijn. Totdat er een droge variant werd gemaakt. Eind 19e eeuw pas. En van dat onbekend niemendalletje groeide Barolo uit tot  'wijn der koningen en de koning der wijnen'.
En druk dat men het kreeg in het wijngebied! Wie wilde er niet zo'n mooie wijn op de markt brengen!? Alleen de druif nebbiolo, waar de Barolo van gemaakt is, heeft wel sterallures. Graag het mooiste plekje, het best uitzicht, lekker in de zon, niet te veel wind en met een goede voedingsbodem. Vergeet de wijnboer niet die zo zijn of haar ideeën heeft over de wijn, de stijl en de prijs. Wat een verschillen, wat een wijn en wat een mooi sprookje. Het geheim van dit gebied en de verschillende terroirs zullen na deze avond duidelijk zijn.

Gabrielle Salvatore, ‘Langhe Wine Ambassador’
Zo heeft iedereen ergens een plekje waar hij of zij zich ‘thuis’ voelt. Dat heb ik natuurlijk in Haarlem, mijn woonplaats, maar ook in Italië. Piemonte. Mijn hart klopt het hardst als ik door de heuvels van het Barolo gebied rij.  En laat daar dan ook nog eens van de meeste interessante wijnen van Italië vandaan komen!
Na de A.I.S. sommelieropleiding (2008) heb ik mijn reguliere wijncursus pakket uitgebreid met vele lessen over Italiaanse wijn. Ooit begonnen met Kennismaking Italiaanse Wijn & Antipasti en al snel volgden avonden zoals Proef Puglia, Proef Amarone, Proef Toscane en Proef Piemonte. Het kon niet uitblijven dat Proef Barolo er ook toegevoegd zou worden. Dat vroeg nog al wat studie en wat reisjes naar dit gebied en twee jaar geleden startte ik deze les. Met succes. Sinds kort mag ik me na een cursus in Barolo ‘Langhe Wine Ambassador’ noemen. Daar ben ik heel trots op.
Claudia, collega-vriendin vroeg mij een les te komen geven in Eindhoven. Graag!   Kosten: 69 euro
Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Facebook

Nieuwsbrief