Agenda

Cursus Wijnpassie, start 1 maart 2021


Start
1 maart 2021 

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn.
Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker. Lekker is namelijk een persoonlijke beleving en hangt vaak nauw samen met tijdstip, sfeer, omgeving en medegenieters. Door u te verdiepen in wijn zal er een (wijn)wereld voor u open gaan. Na deze wijncursus bent u in staat bewuster te proeven en te genieten van wijn door op het juiste moment de juiste wijn te kiezen.

Iedere cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch deel. Tijdens het theoretisch gedeelte gaan we in op de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten lezen, wijnwetgeving, wijngebieden van Frankrijk, wijn-spijs en de theorie achter het proeven. Per avond worden er 7 á 8 wijnen geproefd. De wijnen kunnen uit de hele wereld afkomstig zijn. Belangrijkste criterium bij de selectie is dat de wijn representatief is voor zijn herkomst, druivenras of vinificatiemethode.

Cursuskosten: 235 euro, inclusief het syllabus, cursusmateriaal, te proeven wijnen. 
Cursustijden: van 19.30-22.30 uur. 
Cursusdata:

maandag 1 mrt 8 mrt 15 mrt 22 mrt 29 mrt


Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met alle informatie en betalingsgegevens.
Deze cursus kan tevens als voorbereiding van Wijnbrevet (SDEN-3) worden gevolgd.


Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Facebook

Nieuwsbrief