Agenda

Cursus Wijnbrevet, start 18 mei 2021


Start
18 mei 2021   

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

Deze wijncursus is absoluut niet theoretisch van opzet. Het officiële SDEN-3 cursusboek wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. De cursisten ontvangen een code voor de inlogpagina van de website waarop de handouts van de lessen, proefexamenvragen, digitaal kaartmateriaal, informatie over vakbladen en handige websites staan.
Een belangrijk aspect van de wijncursus is het leren beoordelen van wijn. We proeven zo'n 80 verschillende wijnen. 

Het examen wordt centraal in het land in het voor- en najaar afgenomen. Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan een examentraining. Het diploma (SDEN-3 niveau) geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. 

De cursuskosten zijn € 495,00, inclusief cursusmateriaal, te proeven wijnen, exclusief het cursusboek “Ik weet veel van wijn“ (€ 39,60) en een facultatief proefexamen. 
Het examen wordt landelijk afgenomen door de SDEN en kost € 110,00.

Cursustijden: van 19.30-22.30 uur.
Cursusdata:

maandag/ dinsdag 18 mei 25 mei 31 mei 1 juni 7 juni
  8 juni 14 juni 15 juni 28 juni 29 juni


Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met alle informatie en betalingsgegevens. 


Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Facebook

Nieuwsbrief