Agenda

Cursus Wijnbrevet-SDEN3, najaar 2020


Start
29 september 2020   Volgeboekt
19 januari 2021   
18 mei 2021

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

Deze wijncursus is absoluut niet theoretisch van opzet. Het officiële SDEN-3 cursusboek wordt gebruikt als leidraad, maar de lessen zijn zeer interactief en gaan dieper en verder dan het boek. Tussen de lessen door krijgen de cursisten steeds proefexamenvragen en digitaal kaartmateriaal doorgemaild en informatie over vakbladen en handige websites.
Een belangrijk aspect van de wijncursus is het leren beoordelen van wijn. We proeven zo'n 80 verschillende wijnen. 

Het examen wordt centraal in het land in het voor- en najaar afgenomen. Er is een mogelijkheid om deel te nemen aan een examentraining. Het diploma (SDEN-3 niveau) geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie. 

De cursuskosten zijn € 495,00, inclusief cursusmateriaal, te proeven wijnen, exclusief het cursusboek “Ik weet veel van wijn“ (€ 39,60) en een facultatief proefexamen. 
Het examen wordt landelijk afgenomen door de SDEN en kost € 110,00.

Cursustijden: van 19.30-22.30 uur.
Cursusdata:

dinsdag 29 sep 6 okt 27 okt 3 nov 10 nov
  17 nov 24 nov 1 dec 8 dec 15 dec


Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met alle informatie en betalingsgegevens. 


Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Facebook

Nieuwsbrief