Agenda

African cooking met Sizwe Abrahams!


13 april 2019

Sizwe Abrahams was acht jaar lijfwacht van Nelson Mandela. Mandela werd zijn grote voorbeeld.
Door Mandela kwam hij in aanraking met de Afrikaanse filosofie Ubuntu: het geloof in een universeel verbond dat de hele mensheid verbindt. Ubuntu Ngumuntu Ngabanta “Ik ben….. omdat wij zijn”.
Een belangrijke inspiratiebron voor Sizwe zijn de Khoi, de eerste mensen in Zuid-Afrika. Zij zijn de oorsprong, het begin…..Hun tradities, cultuur en geschiedenis staan dicht bij de natuur en staan symbool voor het natuurlijke koken. Gebruik makend van eenvoudige ingrediënten, veel kruiden en traditionele bereidingswijzen. Zuid-Afrika is een multi-etnisch en multicultureel land bij uitstek. De keuken van Zuid-Afrika kent invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Deze mix maakt de Zuid-Afrikaanse keuken zo divers.
Deze inspiratie en de Ubuntu filosofie waarbij “één-zijn” en “menselijk worden door anderen” centraal staat, bracht Sizwe er toe om te gaan koken. Koken uit het hart! Niets is zo verbindend als koken voor anderen, eten met anderen en samen genieten van natuurlijke gerechten. Lekker eten, mooie Zuid-Afrikaanse wijnen en een goed gesprek brengt mensen samen.
Deze avond is in samenwerking met Mia Goes van Plint (mijn buur op Ruysdaelhof) die reeds meerdere dichtersdiners ism Siswe heeft georganiseerd. Speciaal voor deze gelegenheid zullen er Zuid-Afrikaanse gedichten gepresenteerd worden.
Uiteraard wordt er een schitterend Zuid-Afrikaans wijnarrangement geschonken en zijn er nog meerdere Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven.

Kosten: 75 euro p.p.
Share our website

Like Wijnadviesbureau Claudia van Dongen

Quicklinks

Twitter

Facebook

Nieuwsbrief