Agenda

11/12/2019 | Eindhoven

Ervaar de smaak van het glas! Glasproeverij

Barbara Verbeek RV neemt ons mee in de geschiedenis van het wijnglas. Ervaar welke invloed het ontwerp van een wijnglas heeft op de smaak van de wijn en kom te weten in welk glas de wijn het beste tot zijn recht komt. Centraal staat een kwalitatief hoogstaande proeverij met wijnen van verschillende druivensoorten, verschillende herkomsten en verschillende vinificatie- en rijpingsmethoden. Zeer interessant en leerzaam! Barbara Verbeek behoort tot de actiefste wijnvrouwen van Nederland. Ooit begonnen met de wijnbar aan zee, maar ook initiatiefneemster van Het wijntheater én ambassadrice voor Royal Leerdam. Sinds drie jaar reist Barbara ook over de wereld met het team van Royal Leerdam, om iedereen te laten zien dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de smaak van de wijn. Dit gebeurd d.m.v. glasproeverijen.

12/12/2019 | Eindhoven

Workshop Port en versterkte wijnen

We starten met een gepast Port-apéritief, waarna er eerst een uitleg en presentatie over Port en overige beroemde versterkte wijnen volgt en we vervolgens een mooie proeverij houden van de verschillende Portsoorten en bijzondere andere versterkte wijnen. De proeverij wordt begeleid door een diversiteit aan kazen.

14/12/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-spijs, thema winter!

Een 5-gangenmenu in combinatie met de uitgebreide uitleg over wijn-spijscombi's. Etenswaar maakt heerlijke winterse gerechten en gezamenlijk gaan we de wijnen selecteren die gaaf zijn om te combineren. Steeds 2 wijnen per gerecht om het verschil goed te kunnen efrvaren.

20/12/2019 | Eindhoven

Masterclass Champagne door Hinke de Jong

Als afsluiting van het jaar organiseer ik weer een fantastische Masterclass Champagne. Dit keer in samenwerking met Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur. Hinke zal ons een meenemen in de achtergrond, de stijlen, de kwaliteitklassen, de kleine en grote producenten, maar vooral ook in de ontwikkelingen van het gebied, de trands etc, etc. Uiteraard begeleid door een uitgebreide proeverij!

16/01/2020 | Eindhoven

Film en wijnbar

Om de donkere wintermaanden door te komen wordt er regelmatig een (wijn)film gedraaid met aansluitend de mogelijkheid om passende wijnen te proeven met begeleidende tapas.

04/02/2020 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet-SDEN3, voorjaar 2020

​Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs. Per wijnland wordt besproken: de geografische ligging, klimatologische omstandigheden, bodemgesteldheid, structuur van de wijnbouw, gebruikte druivenrassen, wijnwetten, belangrijkste producenten en opvallende trends.

04/02/2020 | Veghel

Examen Wijnbrevet SDEN-3

Toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding! Het examen SDEN-niveau 3, ook wel het Wijnbrevet genoemd, is bedoeld voor zowel medewerkers in de detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is als voor de particuliere wijnliefhebber.

17/02/2020 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie, start 17 februari 2020

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

19/02/2020 | Eindhoven

Wine2Move

Wine2Move is een vernieuwende wijnopleiding (jaartraject), waarin wijn anders benaderd wordt en hiermee afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland.

20/02/2020 | Eindhoven

Workshop PROEF!

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus. Kan ik verschillen in wijn proeven? Hoe kan ik de wijnwereld verder ontdekken? Hoe kies ik uit het overweldigende aanbod van wijnen? Hoe leer ik mijn eigen smaak kennen en beschrijven? Wat is een goede wijn en wat een slechte?

05/03/2020 | Eindhoven

Masterclass Barolo door Gabrielle Salvatore

Zeg je 'Barolo' dan zal menig wijnliefhebber klakken met de tong. Heerlijk. Eén van Italiaans beste en bekendste wijnen. Volgens de echte kenners natuurlijk. Je kunt je bijna niet indenken dat je ooit een 'Barolo' cadeau kreeg als je als je dolcetto of barbera kocht.

12/03/2020 | Eindhoven

Workshop Wijn-Kaas, 12 maart 2020

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

19/03/2020 | Eindhoven

Drieluik Italië, van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u veel achtergrond over dit bijzondere wijnland, de verrassende wijnen, de gebruikte druivenrassen, de tradities, de trends en natuurlijk meer over de gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren. Om de wijnen nog meer te kunnen 'beleven' worden er enkele typisch Italiaanse antipasti geserveerd.

01/04/2020 | Eindhoven

MC 'Duurzaamheid' door Job de Swart MW

Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Nederlands derde Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’.

06/04/2020 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie, start 6 april 2020

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

07/05/2020 | Eindhoven

Workshop Wijn-Kaas, 7 mei 2020

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!