Agenda

21/10/2017 | Spanje

Wijnreis Noordwest-Spanje

Noordwest-Spanje is voor veel wijnliefhebbers nog onontgonnen terrein. Rías Baixas met z'n Albariño-druif heeft dit deel van Spanje redelijk op de kaart gezet, maar regio's als Ribeira Sacra, Monterrei, Valdeorras, Ribeiro en El Bierzo met hun autochtone druivenrassen moeten door velen nog ontdekt worden.

02/11/2017 | Eindhoven

Workshop PROEF!

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsmiddag of - avond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus.

06/11/2017 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie, november 2017

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker. Lekker is namelijk een persoonlijke beleving en hangt vaak nauw samen met tijdstip, sfeer, omgeving en medegenieters. Door u te verdiepen in wijn zal er een (wijn)wereld voor u open gaan.

08/11/2017 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 8 november 2017

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

22/11/2017 | Eindhoven

2-luik Italië, een reis van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u over de verrassende wijnen, druiven en gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren.

23/11/2017 | Eindhoven

Workshop Wijn-spijs ism ETENSWAAR

Een bijzondere verdieping in smaak en smaakstijlen. Hoe fantastisch, hoe goed, maar ook hoe fout kunnen wijn-spijscombinaties zijn. Is er harmonie, contrast, spanning, etc??

06/12/2017 | Eindhoven

Portavond

We starten met een gepast Port-apéritief, waarna er eerst een uitleg en presentatie over Port, het Portgebied en de diverse Portsoorten volgt en we vervolgens een mooie proeverij houden van de verschillende Portsoorten (10 Porttypes, met als afsluiting uiteraard een fantastische Vintage Port).

13/12/2017 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 13 december 2017

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

15/12/2017 | Eindhoven

Masterclass Champagne door Gert Crum

Gert Crum is de grote Champagnekenner van Nederland en geeft deze avond zijn visie op de Champagneregio anno 2017.

29/01/2018 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie (januari 2018)

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

30/01/2018 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet (SDEN-3)

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.

08/03/2018 | Eindhoven

Masterclass Zuid-Afrika door Udo Göebel MV

Udo Göebel MV is dé specialist van Nederland in Zuid-Afrika. Door de vele reizen en contacten kent hij de regio's, de wijnhuizen en de wijnen als geen ander. Zuid-Afrika heeft de laatste 15 jaar een enorme kwalitatieve impuls ondergaan, en dát gaan we proeven!