Agenda

17/09/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie, start 17 september 2019

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

23/09/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet (SDEN-3)

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.

24/10/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 24 oktober 2019

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

31/10/2019 | Eindhoven

Tweeluik Italië, een reis van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u over de verrassende wijnen, autochtone druivenrassen en gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren. Om de wijnen nog meer te kunnen 'beleven' worden er enkele typisch Italiaanse antipasti geserveerd.

05/11/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie, start 5 november 2019

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

06/11/2019 | Eindhoven

Masterclass Duitsland 'Burgunder Rebsorten'

Marco Winterberg, een van de meest bevlogen en complete importeurs van Duitse wijnen, neemt ons mee naar het Duitsland van de 'Burgunder Rebsorten'. Weissburgunder, grauburgunder en spätburgunder zijn de bekendste, maar er is meer mogelijk! Marco vertelt ons de eigenschappen, de verschillen, de historie, de aanplant, de trends, etc etc. De avond wordt ondersteund door een gave proeverij Burgunder Weine van topproducenten! Marco Winterberg is eigenaar van Winterberg Wijnen. Hij werkt met wijnboeren die zo min mogelijk ingrijpen in de natuur en dus een eerlijke wijn maken. De focus ligt op het importeren van wijnen van jonge, goed opgeleide en getalenteerde wijnmakers, die -met behoud van traditie- een frisse wind door het bedrijf en het wijngebied laten waaien. Ze winnen prijzen, beloven veel voor de toekomst en bieden wijnen met een prima prijs / kwaliteitverhouding.

13/11/2019 | Eindhoven

Tweeluik Topwijnland Spanje

Spanje is minimaal net zo divers en interessant als Italië. Met name de nieuwe generatie wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.

28/11/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 28 november 2019

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

11/12/2019 | Eindhoven

Ervaar de smaak van het glas! Glasproeverij

Barbara Verbeek RV neemt ons mee in de geschiedenis van het wijnglas. Ervaar welke invloed het ontwerp van een wijnglas heeft op de smaak van de wijn en kom te weten in welk glas de wijn het beste tot zijn recht komt. Centraal staat een kwalitatief hoogstaande proeverij met wijnen van verschillende druivensoorten, verschillende herkomsten en verschillende vinificatie- en rijpingsmethoden. Zeer interessant en leerzaam! Barbara Verbeek behoort tot de actiefste wijnvrouwen van Nederland. Ooit begonnen met de wijnbar aan zee, maar ook initiatiefneemster van Het wijntheater én ambassadrice voor Royal Leerdam. Sinds drie jaar reist Barbara ook over de wereld met het team van Royal Leerdam, om iedereen te laten zien dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de smaak van de wijn. Dit gebeurd d.m.v. glasproeverijen.

12/12/2019 | Eindhoven

Port en versterkte wijnen

We starten met een gepast Port-apéritief, waarna er eerst een uitleg en presentatie over Port en overige beroemde versterkte wijnen volgt en we vervolgens een mooie proeverij houden van de verschillende Portsoorten en bijzondere andere versterkte wijnen. De proeverij wordt begeleid door een diversiteit aan kazen.

14/12/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-spijs, thema winter!

Een 5-gangenmenu in combinatie met de uitgebreide uitleg over wijn-spijscombi's. Etenswaar maakt heerlijke winterse gerechten en gezamenlijk gaan we de wijnen selecteren die gaaf zijn om te combineren. Steeds 2 wijnen per gerecht om het verschil goed te kunnen efrvaren.

18/12/2019 | Eindhoven

Workshop PROEF!

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus. Kan ik verschillen in wijn proeven? Hoe kan ik de wijnwereld verder ontdekken? Hoe kies ik uit het overweldigende aanbod van wijnen? Hoe leer ik mijn eigen smaak kennen en beschrijven? Wat is een goede wijn en wat een slechte?

19/12/2019 | Eindhoven

Film en wijnbar

Om de donkere wintermaanden door te komen wordt er regelmatig op vrijdagavond een (wijn)film gedraaid met aansluitend de mogelijkheid om passende wijnen te proeven met begeleidende tapas.

20/12/2019 | Eindhoven

Masterclass Champagne door Hinke de Jong

Als afsluiting van het jaar organiseer ik weer een fantastische Masterclass Champagne. Dit keer in samenwerking met Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur. Hinke zal ons een meenemen in de achtergrond, de stijlen, de kwaliteitklassen, de kleine en grote producenten, maar vooral ook in de ontwikkelingen van het gebied, de trands etc, etc. Uiteraard begeleid door een uitgebreide proeverij!

19/02/2020 | Eindhoven

Wine2Move

Wine2Move is een vernieuwende wijnopleiding (jaartraject), waarin wijn anders benaderd wordt en hiermee afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland.