Agenda

28/01/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

05/02/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet (SDEN-3)

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.

20/02/2019 | Eindhoven

Masterclass 'Nieuwe Oude wijnlanden' door Lander van Hoye

De Belgische Lander van Hoye is importeur met als focus landen als Bulgarije, Slovenië, Roemenië. Deze landen hebben namelijk een langere wijngeschiedenis dan bv Frankrijk of Italië, al zijn ze bij ons nog niet zo bekend.

21/03/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 21 maart 2019

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

28/03/2019 | Eindhoven

Tweeluik Italië, een reis van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u over de verrassende wijnen, druiven en gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren. Om de wijnen nog meer te kunnen 'beleven' worden er enkele typisch Italiaanse antipasti geserveerd.

13/04/2019 | Eindhoven

African cooking met Sizwe Abrahams!

Koken uit het hart! Niets is zo verbindend als koken voor anderen, eten met anderen en samen genieten van natuurlijke gerechten. Lekker eten, mooie Zuid-Afrikaanse wijnen en een goed gesprek brengt mensen samen.

18/04/2019 | Eindhoven

Tweeluik Topwijnland Spanje

In navolging op het succesvolle Tweeluik Italië komt er in het voorjaar een Tweeluik Spanje. Spanje is minimaal net zo divers en interessant als Italië. Met name de nieuwe generatie wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.

22/05/2019 | Noord-Oost Spanje

Wijnstudiereis Noord-Oost Spanje

Somontano, Costers de Segre, Penedès, Priorat en Monsant, stuk voor stuk unieke wijnregio's met een verhaal, met veel verleden en fantastische wijnen!

25/09/2019 | Eindhoven

Wine2Move

Wine2Move is een vernieuwende wijnopleiding (jaartraject), waarin wijn anders benaderd wordt en hiermee afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland.