Agenda

18/04/2019 | Eindhoven

Tweeluik Topwijnland Spanje

In navolging op het succesvolle Tweeluik Italië komt er in het voorjaar een Tweeluik Spanje. Spanje is minimaal net zo divers en interessant als Italië. Met name de nieuwe generatie wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.

22/05/2019 | Noord-Oost Spanje

Wijnstudiereis Noord-Oost Spanje

Somontano, Costers de Segre, Penedès, Priorat en Monsant, stuk voor stuk unieke wijnregio's met een verhaal, met veel verleden en fantastische wijnen!

17/09/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

23/09/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet (SDEN-3)

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.

09/10/2019 | Eindhoven

Wine2Move

Wine2Move is een vernieuwende wijnopleiding (jaartraject), waarin wijn anders benaderd wordt en hiermee afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland.

24/10/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 24 oktober 2019

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

31/10/2019 | Eindhoven

Tweeluik Italië, een reis van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u over de verrassende wijnen, autochtone druivenrassen en gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren. Om de wijnen nog meer te kunnen 'beleven' worden er enkele typisch Italiaanse antipasti geserveerd.

13/11/2019 | Endhoven

Tweeluik Topwijnland Spanje (najaar 2019)

In navolging op het succesvolle Tweeluik Italië komt er in het voorjaar een Tweeluik Spanje. Spanje is minimaal net zo divers en interessant als Italië. Met name de nieuwe generatie wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten. In 2 avonden gaan we Spanje rond en vooral ook heel veel mooie wijnen proeven. Uiteraard worden er enkele passende tapas geserveerd.

28/11/2019 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 28 november 2019

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

12/12/2019 | Eindhoven

Port en versterkte wijnen

We starten met een gepast Port-apéritief, waarna er eerst een uitleg en presentatie over Port en overige beroemde versterkte wijnen volgt en we vervolgens een mooie proeverij houden van de verschillende Portsoorten en bijzondere andere versterkte wijnen. De proeverij wordt begeleid door een diversiteit aan kazen.

19/12/2019 | Eindhoven

Film en wijnbar

Om de donkere wintermaanden door te komen wordt er regelmatig op vrijdagavond een (wijn)film gedraaid met aansluitend de mogelijkheid om passende wijnen te proeven met begeleidende tapas.

20/12/2019 | Eindhoven

Masterclass Champagne door Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur

Als afsluiting van het jaar organiseer ik weer een fantastische Masterclass Champagne. Dit keer in samenwerking met Hinke de Jong, Champagne Ambassadeur. Hinke zal ons een meenemen in de achtergrond, de stijlen, de kwaliteitklassen, de kleine en grote producenten, maar vooral ook in de ontwikkelingen van het gebied, de trands etc, etc. Uiteraard begeleid door een uitgebreide proeverij!