Agenda

19/09/2018 | Eindhoven

Wine2Move

Wine2Move is een vernieuwende wijnopleiding (jaartraject), waarin wijn anders benaderd wordt en hiermee afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland.

05/11/2018 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

13/11/2018 | Duitsland

Wijnstudiereis 'De nieuwe generatie wijnmakers in Duitsland'

Duitsland als wijnland is booming! Een nieuwe generatie wijnmakers is opgestaan. Een generatie die het anders wil doen dan hun ouders. Een generatie die hoog en internationaal opgeleid is en zich richt op kwaliteit, op zuiverheid, op verfijning en op wereldse wijnen!

21/11/2018 | Eindhoven

Masterclass Wijnmaken anno 2018 door Jules Nijst (wijnmaker)

Jules Nijst is eigenaar en wijnmaker van Domein Wijngaardsberg in het Limburgse Ulestraten. Jules wordt op dit moment gezien als een van de beste (misschien wel de beste...) wijnmakers van Nederland én een man met een visie!

22/11/2018 | Eindhoven

Portavond

We starten met een gepast Port-apéritief, waarna er eerst een uitleg en presentatie over Port, het Portgebied en de diverse Portsoorten volgt en we vervolgens een mooie proeverij houden van de verschillende Portsoorten (10 Porttypes, met als afsluiting uiteraard een fantastische Vintage Port). De proeverij wordt begeleid door een diversiteit aan kazen.

23/11/2018 | Eindhoven

Film en wijnbar

Om de donkere wintermaanden door te komen wordt er regelmatig op vrijdagavond een (wijn)film gedraaid met aansluitend de mogelijkheid om passende wijnen te proeven met begeleidende tapas.

28/11/2018 | Eindhoven

Masterclass Bourgogne door Karel de Graaf

Karel de Graaf, wijnmaker in Meursault en eigenaar van Bourgogne Agenturen neemt ons mee naar Bourgogne anno 2018. Wat speelt er, wat zijn de ontwikkelingen, hoe zijn ze de laatste oogstjaren doorgekomen, wie zijn de rijzende sterren??

29/11/2018 | Eindhoven

Workshop PROEF! najaar 2018

PROEF! is de dubbelzinnige naam van een wijnkennismakingsavond. Proeven van wijn en een voorproefje van een wijncursus. Kan ik verschillen in wijn proeven? Hoe kan ik de wijnwereld verder ontdekken? Hoe kies ik uit het overweldigende aanbod van wijnen? Hoe leer ik mijn eigen smaak kennen en beschrijven? Wat is een goede wijn en wat een slechte?

06/12/2018 | Eindhoven

Workshop Wijn-kaas, 6 december 2018

Onder het genot van een apéritiefwijn zal er eerst een algemene uitleg volgen over wijn-kaascombinaties. Daarna gaan we in de praktijk aan de slag met een diversiteit aan kazen en wijnen. U kunt dan zelf ontdekken hoe verrassend óf hoe fout bepaalde combinaties zijn. Een erg leerzame en leuke avond!!!

07/12/2018 | Eindhoven

Winemakers dinner/ Workshop Wijn-Spijs

De topcombi! Heerlijke Italiaanse gerechten van Etenswaar begeleid door wijnen die door top wijnmaker Dario Faccin besproken worden. Claudia geeft als aanvang een uitleg over smaakprofielen en Wijn-Spijscombinaties.

13/12/2018 | Eindhoven

Masterclass Spanje door Frank Smulders MW

Master of Wine Frank Smulders, groot Spanjekenner, deelt met ons de nieuwste ontwikkelingen die in dit ongelooflijk dynamische wijnland gaande zijn. Spanje wordt niet voor niets 'One of the most exciting wine countries of the world' genoemd en dat zullen we deze avond meemaken! Uiteraard wordt er op niveau geproefd!

28/01/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnpassie

De wijncursus bestaat uit 5 avonden en is bedoeld voor diegenen die meer willen gaan genieten van wijn en zich zekerder willen voelen bij de aankoop van wijn. Tijdens de cursus zal men ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet-lekker.

05/02/2019 | Eindhoven

Cursus Wijnbrevet (SDEN-3)

Het studieprogramma van de cursus Wijnbrevet is verdeeld over 10 lesavonden van 3 uur en omvat onder meer de achtergrond van wijn (factoren die van invloed zijn op de kwaliteit, de smaak en de prijs van de wijn), vinificatieprocessen, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden en wijnlanden, wijnbehandeling en wijn-spijs.

20/02/2019 | Eindhoven

Masterclass 'Nieuwe Oude wijnlanden' door Lander van Hoye

De Belgische Lander van Hoye is importeur met als focus landen als Bulgarije, Slovenië, Roemenië. Deze landen hebben namelijk een langere wijngeschiedenis dan bv Frankrijk of Italië, al zijn ze bij ons nog niet zo bekend.

28/03/2019 | Eindhoven

Tweeluik Italië, een reis van noord naar zuid

Italië kent als wijnland twintig regio's die zich enorm van elkaar onderscheiden. In twee avonden reizen we van noord naar zuid door de regio's en al proevend leert u over de verrassende wijnen, druiven en gepassioneerde en eigenzinnige wijnboeren. Om de wijnen nog meer te kunnen 'beleven' worden er enkele typisch Italiaanse antipasti geserveerd.

13/04/2019 | Eindhoven

African cooking met Sizwe Abrahams!

Koken uit het hart! Niets is zo verbindend als koken voor anderen, eten met anderen en samen genieten van natuurlijke gerechten. Lekker eten, mooie Zuid-Afrikaanse wijnen en een goed gesprek brengt mensen samen.

18/04/2019 | Eindhoven

Tweeluik Topwijnland Spanje

In navolging op het succesvolle Tweeluik Italië komt er in het voorjaar een Tweeluik Spanje. Spanje is minimaal net zo divers en interessant als Italië. Met name de nieuwe generatie wijnmakers werkt en denkt anders dan voorheen en maakt wijnen die zich absoluut met de internationale top kunnen meten.